Hoe maak je succesvolle video content voor social?

Binnen 2 jaar zullen online video’s naar verwachting de overhand hebben op het internet. Voor video agencies is dit natuurlijk niet iets nieuws. Wees voorbereid en ga nu alvast op zoek naar een video agency. Zij zijn een video bureau dat weet hoe goede video’s gemaakt moeten worden.

Marketeers zien belang van video content

Het merendeel van de marketeers zou graag meer budget hebben voor het creëren en inzetten van video content. Dat begrijpen wij als geen ander, video werkt. Als je het goed doet.

Video op Facebook en Youtube

Als je video content voor verschillende sociale netwerken gaat produceren, moet je op de hoogte zijn van de trends, ontwikkelingen en vereisten van de diverse platforms. We hebben een lijst gemaakt met life-hacks voor het maken van video content voor sociale media voor de meest populaire sociale netwerken: Instagram, Facebook, YouTube.

Wat is er nodig om video-inhoud te maken die werkt?

Veel marketeers en bloggers komen in een situatie terecht waarin ze geen kwaliteits video kunnen leveren, ondanks dat ze aanvankelijk veel geweldige ideeën hebben voor videoproductie. Dit gebeurt omdat ze geen duidelijk plan van aanpak hebben en niet weten wat ze moeten doen en wanneer. Hieronder enkele tips!

Video’s op sociale netwerken worden korter; er zit minder geluid en meer geanimeerde elementen in. Houd hier rekening mee.

Bepaal je doelgroep

Weet voor wie en waarom je video’s maakt, wat je in de clips wilt laten zien. Houd rekening met de technische specificaties van video’s voor verschillende online platforms: YouTube-video’s zijn meestal langer en informatief, terwijl Facebook-clips korter en meer entertainend zijn.

Focus op inhoud

Focus op inhoud. Je video moet de kijker iets nuttigs vertellen en informatieve waarde hebben. Waarom zouden mensen er anders naar kijken?

De intro is belangrijk

Maak gebruik van de intro. Facebook en Instagram bieden de mogelijkheid om video’s automatisch af te spelen bij het bekijken van een feed, dus onthoud de drie seconden regel: je moet de gebruiker vanaf de eerste frames interesseren voor je video. Begin met het belangrijkste, of in ieder geval meest intrigerende van je video.

Voordelen van video

Videocontent heeft veel voordelen. Het verhoogt de effectiviteit van e-mailmarketing, verhoogt het vertrouwen in merken, vergroot de betrokkenheid van het publiek, heeft een viraal effect en beïnvloedt gedrag. Het publiek geeft de voorkeur aan videocontent – mensen kunnen beter een video van een merk bekijken dan een bericht lezen. Daarom is het de moeite waard om te investeren in video! Het belangrijkste is om een strategie te hebben.